“Tojota” neće emitovati TV reklama o OI

TOKIO – Japanska automobilska kompanija “Tojota motor” saopštila je danas da u Japanu neće emitovati TV reklame povezane sa održavanjem Olimpijskih igara u Tokiju, kao i da predsednik kompanije Akijo Tojoda neće prisustvovati ceremoniji otvaranja tog globalnog sportskog događaja 23. jula.

“Tojota” je pripremila TV reklamu na kojoj su predstavljeni pojedini sportisti koji učestvuju u Igrama, ali je tokom onlajn konferenciji za novinare portparol “Tojote” Jun Nagata sugerisao da se Olimpijske igre sve više u javnosti pojavljuju kao događaj za čije je održavanje teško dobiti podršku iz “razlitičih razloga”, prenosi agencija Rojters.

“Potpuno ćemo podržati sportiste i doprineti Igrama obezbeđujući vozila, kao i na druge načine”, poručio je Nagata.

Najnovija odluka “Tojote”, jednog od glavnih korporativnih sponzora Igara, možda je pokušaj tog proizvođača automobila da spreči podrivanje svog imidža, budući da se Igre održavaju uprkos snažnom protivljenju javnosti usled straha od daljeg širenja korona virusa, ocenjuje Rojters.

Olimpijske igre, koje se otvaraju u petak, biće održane u nekonvencionalnim uslovima, budući da da je Tokio sada pod četvrtim vanrednim stanjem u vezi sa kovidom-19 i da nijedan gledalac neće moći da prisustvuje takmičenjima.

Kompanija “Tojota” će tokom OI obezbediti 3.340 vozila, manje od prvobitno planiranih 3.700, jer ona za gledaoce nisu potrebna. Više od 90 posto automobila biće na gorivne ćelije i na električni pogon, što će pomoći smanjenju emisije ugljen-dioksida.

Japanski premijer Jošihide Suga i organizatori, više puta su se obavezali da će Igre učiniti „bezbednim”, ali ankete u medijima pokazuju da javnost nije ubeđena u to.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar