U Belgiji pogoršanje situacije, moguć ogromi treći talas

BRISEL, 21. decembra ( Tanjug) – Svi parametri epidemiloške situacije u Belgiji su u porastu, a zemlja prelazi granicu od 625.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, upozoravaju u Institutu za javno zdravlje te zemlje.

Istovremeno, premijer Aleksandar de Kro ukazuje na mogućnost novog talsa pandemije kovid-19, ukoliko se građani ne budu pridržavali propisanih mera za predstojeće praznike.

”Ako svaka peta porodica pozove previše ljudi za Božić, Belgija će u januaru videti ‘ogroman treći talas'“, poručio je De Kro.

U Institutu za javno zdravlje navode da je nakon primećenog porasta broja novozaraženih korona virusom u zemlji, došlo i do postepnog rasta broja hospitalizacija, ali i broja preminulih.

Druge nedelje decembra u proseku je beleženo preko 2.500 novozaraženih na dnevnom nivou, što je porast od 13 odsto u odnosu na nedelju ranije. Ukupno je 2.543 pacijenata sa korona virusom trenutno u bolnicama širom Belgije, što je za 16 više nego juče.

Njih 544 je na intenzivnoj nezi, što je za pet više nego juče.

Od 11. do 17. decembra dnevno se dešavalo prosečno 92,7 smrtnih slučajeva, što je porast od 0,2 odsto u poređenju s prethodnom nedeljom.

Ukupan broj smrtnih slučajeva u Belgiji od početka pandemije trenutno je 18.626.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar