U Belgiji rast infekcije i pored strogih mera zatvaranja

BRISEL, 19. marta ( Tanjug) – Belgija u poslednjih nedelju dana beleži značajan porast novozaraženih i hosptilaizovanih zbog širenje infekcije Kovid-19.

I pored strogih mera zatvaranja zemlje, zabrane nebitnih putovanja i policijskog časa koji je na snazi od oktobra, u Belgiji je broj inficiranih na dnevnom nivou porastao za više od 30 procenata.

U drugoj nedelji marta, Belgiji beleži prosečno 3266 novozaraženih na dnevnom nivou što je porast od 34 procenat u odnosu na početak marta.

Dnevno se u proseku u bolnice prima preko 185 pacijenta što je rast od 27 procenata u odnosu na prethodnu nedelju.

Prosečan broj smrtnih slučajeva u Belgiji je 23 na dnevnom nivou, a ukupno je od početka pandemije premilo 22.624 ljudi.

Belgijske nacionalne valsti najavile su da bi moglo da dođe i do pooštravanja vaće postojećih mera zatavranja zemlje pri čemu se rzmatra produžetak policijskog časa, koji je sad na snazi od 22 časa do 6 časova ujutru, zatvaranje nekih nesencijalnih prodavnica i više učenika na nastavi na daljinu.

Ukupno 864.841 osoba u Belgiji delimično je vakcinisana protiv koronavirusa što predstavlja 9,4% populacije starije od 18 godina.
Pored toga, 409.408 ljudi ili 3,6% celokupne populacije je potpuno vakcinisano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar