U Indiji za 24 časa 90.928 slučajeva korona virusa

NJU DELHI – U protekla 24 sata u Indiji je registrovano 90.928 novih slučajeva korona virusa, a najveći broj zaraženih dolazi iz najvećih gradova te zemlje.

Kako prenosi agencija Rojters, u najvećim indijskim gradovima, Nju Delhiju, Mumbaju i Kalkuti zabeležen je porast broja slučajeva korona virusa, a raste i strah od širenja infekcija u ruralnim područjima u danima koji dolaze.

„Pratimo situaciju u okruzima i ruralnim pojasevima gde broj zaraženih takođe raste“, rekao je direktor zdravstvenih službi Zapadnog Bengala.

Zdravstveni zvaničnici navode da je omikron soj nadmašio deltu.

Većina zaraženih, skoro 90 odsto novih pacijenata, nisu pokazali nikakve ili samo blage simptome i brzo su se oporavili kod kuće, saopštili su zvaničnici.

Federalno ministarstvo zdravlja u sredu je označilo Nju Delhi, Mumbaj, Kalkutu, Čenaj i Bengalor kao neke od glavnih regiona za zabrinutost.

Savezni zdravstveni zvaničnici upozoravaju da bi čak i veliki broj lakših slučajeva mogao da izvrši pritisak na zdravstveni sistem.

U Indiji je registrovano najmanje 2.135 slučajeva omikron soja korona virusa i jedan smrtni slučaj kod starijeg čoveka koji je bolovao od dijabetesa.

Od početka pandemije, u zemlji je ukupno registrovano 35,11 miliona zaraženih i 482.876 smrtnih ishoda, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar