U svetu od korone preminulo više od 1,9 miliona ljudi

BEOGRAD – Prema podacima sajta Worldometer, u svetu je od posledica infekcije korona virusom preminulo više od 1,9 miliona ljudi.

Najviše žrtava zabeleženo je u SAD – 373.069, gde je danas preminulo više od 4.000 ljudi, najviše u jednom danu od početka pandemije, kako pokazuje Rojtersova statistika.

Na drugom mestu po broju preminulih od posledica zaraze korona virusom je Brazil, u kojem je zbog kovida-19 život izgubilo više od 200 hiljada ljudi. U kasnoj fazi kliničkih ispitaivanja sprevedenih u Brazilu, vakcina protiv kovid-19 koju je razvila kineska kompanija Sinovak pokazala je efikasnost od 78 odsto, saopšteno je danas. Brazilski Institut „Butantan“ ocekuje da ce 46 miliona doza ove vakcine biti dostupno u januaru, ukoliko je odobri nacionalne agencija za lekove.

Na trećem mestu po broju preminulih je Indija sa više od 150 hiljada žrtava, a na četvrtom Meksiko sa skoro 130 hiljada preminulih.

U Evropi najviše smrtnih slučajeva povezanih da kovidom-19 ima Velika Britanija – 78.508, a slede Italija sa nešto više od 77 hiljada, zatim Francuska sa 66.841. U Rusiji je preminulo više od 60 hiljada, u Španiji skoro 52 hiljade ljudi.

U svetu je od početka pandemije zaraženo više od 88 miliona ljudi, a vakcinacija koja je počela krajem prošle godine u većini zemalja u svetu, pružila je nadu da će pandemija biti obuzdana tokom ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar