U Tokiju zabeleženo 1.832 novih slučajeva kovida-19

TOKIO – Vlasti u Tokiju prijavile su danas 1.832 novih slučajeva virusa kovida-19, što predstavlja največi broj dnevnih slučajeva, još od sredine januara.

Kako se navodi, povećan broj novih slučajeva korona virusa podstiče i zabrinutost uoči početka Olimpijskih igara koje bi formalno trebalo da budu otvorene u petak, prenosi japanska agencija Kjodo.

Zdravstveni stručnjaci upozorili su na moguću „kritičnu“ situaciju sa korona virusom u Tokiju, jer su procenili da bi slučajevi mogli još više da rastu početkom avgusta tokom Olimpijskih igara.

Oni su upozorili da bi broj dnevnih slučajeva mogao da dostigne i broj od 2.600 ukoliko virus nastavi da se širi trenutnim tempom, što će biti gori scenario, nego treći talas virusa koji je Tokio zahvatio zimus.

U Tokiju vlada četvrti talas pandemije korona virusa, usled ponovnog povećanja broja slučajeva, gde se poslednjih dana beleži više od 1.000 slučajeva.

Uz Olimpijske igre, zabrinutost u javnosti ostaje na visokom nivou jer bi igre mogle da postanu sveopšti događaj širenja vrlo zaraznog Delta soja virusa.

Olimpijske igre biće održane od 23. jula do 8. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar