Ustanove kulture na jugu Srbije odlažu i otkazuju programe

BEOGRAD – Ustanove kulture na jugu Srbije su zbog odluke Vlade Srbije da se okupljanja u zatvorenom prostoru obustave zbog situacije sa korona virusom, odložile ili otkazale svoje programe i događaje.

U Nišu su svoje aktivnosti otkazali Studentski kulturni centar i Pozorište lutaka, a pomeren je i termin održavanja Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, dok je ranije već odložen pozorišni festival Teatar na raskršću.

Takođe, odložene su i sve predstave i gostujući programi u niškom Lutkarskom pozorištu, kao i Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji organizuje Opština Medijana.

U Vranju, pozorište „Bora Stanković“ otkazalo je igranje svih predstava koje su na redovnom repertoaru, a napominju da se kupljene ulaznice za predstave mogu iskoristiti u narednim terminima ili vratiti na blagajni pozorišta, kada bude počela sa radom.

Svoje programske aktivnosti obustavila je i Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu, a biblioteka i njeni ogranci radiće po redovnom radnom vremenu.

U pirotskom Domu kulture otkazuju se probe svih sekcija do daljneg, a neće biti ni koncerta ansambla “Kolo” koji je planiran za 24. mart.

I u Babušnici je Dom kulture otkazao probe folklornog ansambla, dok će u Beloj Palanci sve utakmice u sportskoj hali Banjica do daljnjeg biti odigravani bez prisustva publike, prenosi portal juznevesti.com.

Kupljene ulaznice se mogu vratiti na biletarnici pozorišta ili zameniti za repertoar koji će biti naknadno objavljen po prestanku važenja te odluke.

Bioskop Cineplexx u Nišu i Dom kulture u Pirotu ograničili su broj gledalaca do 100 u jednoj sali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar