Vanredno stanje u Njujorku zbog korona virusa, u Srbiji sedmoro medicinara u izolaciji

Proglašeno vanredno stanje zbog virusa u državi Njujork

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo proglasio je danas vanredno stanje zbog rastućeg broja obolelih od koronavirusa.

Kuomo je rekao da će uvođenje vanrednog stanja pomoći vlastima Njujorka da se efikasnije bore protiv širenja virusa bržim uvođenjem novih propisa, prenosi „Njujork tajms“.

Kako dodaje taj list, Kuomova objava uvođenja vanrednog stanja usledila je nakon što se broj obolelih u državi Njujork popeo na 76, dok je u samom gradu Njujorku potvrđeno 11 slučajeva.

Najpogođeniji deo države Njujork je Okrug Večester na severu, gde je do sada registrovano 57 obolelih od COVID-19.

Novosti: U kućnoj izolaciji sedmoro medicinara

BEOGRAD, 7. marta (Tanjug) – Zbog kontakta sa pacijentom iz Bačke Topole kod koga je potvrđen korona virus u kućnoj izolaciji nalazi se sedam medicinara, pišu Novosti.

Prema saznanjima lista, u kućnoj izolaciji su doktorka, tehničar, tri medicinske sestre i dva laboranta. Oni neće dolaziti na posao 14 dana i moraće da reaguju na svaku promenu zdravstvenog stanja.

S obzirom na to da je pacijent kod njih bio u sredu već bi neki simptomi, ukoliko su zarazeni, trebalo da se pojave, ali simptome korone za sada nemaju i svi se dobro osećaju, navodi list.

Prostorije gde su vrseni pregledi, cekaonica i drugi delovi zgrade su odmah dezinfikovani.

Kako saznaje list, na virus nisu samo testirani članovi njegove porodice već i saradnici iz firme koji su u periodu kada je zaražen bili sa njim u kontaktu.

I njima je sugerisano da jedno vreme provedu u izolcaiji, bar dok ne stignu rezultati testiranja.

Niko od njih trenutno nema nikakve simptome i svi se dobro osećaju, navodi izbovr lista.

Inače, I.Đ. je neposredno pre nego što je osetio tegobe bio u poseti sestri u Budimpešti.

Kako navode Novosti, on je medicinsku pomoć najpre potrazio u Domu zdravlja u Bačkoj Topoli, a zatim u privatnoj poliklinici u Subotici gde mu je utvrđeno zapaljenje pluća, nakon čega je alarmirano i infektivno odeljenje u subotičkoj Opštoj bolnici.

On je u subotu iz subotičke bolnice prebacen na lecenje u KC Vojvodine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronavanredno stanjevirus
Komentari (0)
Dodaj komentar