Velike šanse za nove, mnogo oštrije mere ako se nastavi trend rasta

Velike su šanse da u ponedeljak budu predložene nove mere na Kriznom štabu, ako se nastavi trenutni trend rasta broja obolelih od korona virusa, piše “Blic”.

Iako se spekulisalo da su se pojavile prve pukotine u mišljenjima između članova Kriznog štaba iz redova struke međusobno, kao i između njih i predsednika Srbije Aleksandra Vučića s druge strane, „to nije slučaj, i u Kriznom štabu za sada svi razmišljaju na istom tragu“, dodaje beogradski dnevnik.

„Uveliko se razmišlja šta ćemo dalje. Znajući Vučića, on sigurno neće podilaziti narodu, već je spreman da predloži zaoštravanje mera. Ako se korona ne stavi pod kontrolu, Vučić je spreman da Kriznom štabu predloži ponovno uvođenje nekih od najoštrijih mera“, kaže izvor “Blica” iz Kriznog štaba.

Vučić je, dodaje taj izvor, od početka imao veliko poverenje u epidemiologa Predraga Kona, pa je tako i u ovom slučaju spreman da prihvati njegove predloge.

Presudno za dalje odlučivanje u ponedeljak biće dalji razvoj sa brojem zaraženih u subotu i u nedelju.

Kada te brojke budu poznate, kao i opšti razvoj situacije, na sednici u ponedeljak biće razmatrano moguće uvođenje novih mere u borbi protiv pandemije u Srbiji, dodaje „Blic“.

Kragujevac traži od Vlade da se pooštre mere zbog kovida

Grad Kragujevac je nakon sagledavanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih korona virusom, zatražio od Vlade Srbije da odobri uvođenje vanrednih mera kako bi se stalo na put širenju zaraze.

Te mere mogu da budu uvedene već danas ili sutra, jer je stanje takvo da se vodi kao urgentno, preneli su mediji.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u gradu Kragujevcu, održana je sednica Kriznog štaba koji je doneo određene preprouke.

„Neke od preporuka ne možemo da sprovodimo bez proglašenja vanredne situacije u Kragujevcu“, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Nikolić je rekao da se Krizni štab obratio Vladi Srbije da odobri preporuke.

Prema najnovijim podacima, u protekla 24 sata je registrovano 13 lica pozitivnih na korona virus, od kojih su šestoro iz Kragujevca, jedan iz Aranđelovca, dva iz Topole, i po jedan iz Knića, Beograda, Čačka I Sjenice.

Do sada ukupno pozitivnih pacijenata u Kragujevcu ima 147.

U Kliničkom centru se leči 47 obolelih od Covid 19, dok se njih devetoro nalazi na respiratorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

epidemijakorona virusvanredne mere
Komentari (0)
Dodaj komentar