Vlada Srbije usvaja nove mere

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade — jedna je od novih mera, koje je predložio Krizni štab, a koje će vlada, kako Tanjug saznaje, usvojiti na sednici u četvrtak.

Nove mere stupaju na snagu od petka, 4. decembra.

Vlada Srbije će usvojiti sledeće nove mere:

  • prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend;
  • apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;
  • pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend;
  • pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 sati ujutru do 15 časova.
  • Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 ujutru).

Time je radno vreme dodatno skraćeno za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronavirusmerevlada
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Milan

    Znači moram da bežim sa posla da bih se ošišao?!

  • bambi

    Realno gledano, dok citam ovaj tekst, saznajem dve stvari. Prva da sam skrenuo jer ne mogu da verujem da ce skracenje od jednog sata dati rezultata a druga da sa lud, jer ne mogu da shvatim, do mog mozga ne moze doci da svi gore pomenuti objekti nekulture, ipak moraju da rade, pa makar dnevno imamo na hiljade mrtvih. Cim otvore granice ja i lud i zbunjem odo. Da ste vi meni i zivi i zdravi, ali odo ja odavde pa sta bude neka bude.