WHO team in Wuhan visits provincial disease control center

Tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji istražuje poreklo pandemije korona virusa posetio je danas centar za kontrolu bolesti koji je imao ranu ulogu u upravljanju tom krizom.

Istraživači SZO-a stigli su prošlog meseca u Vuhan, glavni grad provincije Hubej, a u potrazi za zaključcima do sada su posetili bolnice u kojima su lečeni mnogi prvi pacijenti i tržnicu morskih plodova gde su se slučajevi infekcije tada nepoznatim virusom pojavili u decembru 2019.

Danas je tim SZO posetio Centar za kontrolu bolesti provincije Hubej, a prema rečima člana tima Petera Daška (Peter Dasak) sastanak je bio „dobar i važan“. Drugi detalji nisu izneti.

U Kini, najnoviji slučajevi infekcije korona virusom javljaju se uglavnom na hladnom severoistoku, gde su danas prijavljena 33 slučaja zaraze na nacionalnom nivou u tri provincije.

U januaru je u Kini prijavljeno više od 2.000 slučajeva kovid-19, a dvoje ljudi je umrlo od te bolesti i to su prvi smrtni slučajevi od kovida 19 prijavljeni u poslednjih nekoliko meseci.

Nastava u školama i dalje se odvija onlajn a putovanja su drastično smanjena tokom meseca proslave lunarne Nove godine, i vlada nudi ljudima podsticaje kako bi se izbegla okupljanja u vreme praznika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar