Zaradio preko 130 miliona evra, a izjavom zgrozio svet: Ne želim da doniram za koronu

Bivši napadač Arsenala, Mančester Sitija, Real Madrida i Totenhema Emanuel Adebajor na udaru je kritika afričke javnosti zato što tokom pandemije koronavirusa nije donirao novac ni jednoj osobi ni zajednici u Togu, svojoj rodnoj državi u kojoj trenutno i boravi.

Najbolji i najpopularniji fudbaler u istoriji te male afričke zemlje nije ostao dužan onima koji su ga prozvali pa je objasnio zašto ne donira, ni tokom pandemije, a ni inače.

– Biću sasvim jasan. Jednostavno, ja ne doniram novac. Radim ono što želim da radim, jedem ono što želim da jedem. Na kraju će uvek biti ljudi koji će me kritikovati, i zbog toga što nisam dao donaciju. Izgleda čak da sam doneo virus u Lomé (glavni grad Togoa iz kojeg je Adebajor, prim.aut.). Bio je to nesrećni slučaj, ali tako je kako je – rekao je 36-godišnji igrač Olimpije, paragvajskog prvoligaša.

Adebajor je pri dolasku iz Paragvaja u svoju zemlju proveo dve nedelje u izolaciji, a kako navode afrički mediji,  jedva se vrtio u rodnu zemlju iz Južne Amerike.

– Možete me uporediti s Drogbom, možete me usporediti s Etom, ali ja nisam ni Drogba ni Eto. Ja sam Emanuel Adebajor i uvek ću raditi samo ono što ja želim – poručio je najbolji afrički fudbaler za 2008. godinu.

Adebajor tokom svoje 21-godišnje seniorske karijere zaradio je nešto više od 130 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Covek ima jako pozitivan stav. Potpuno se slazem sa njim. Primera radi, jedom prilikom kada sam na poslu zeleo da dam krv dobrovoljno, a dao sam milion puta i krv i plaznu i trombocite, doktor ili tehnicar su i rekli da ne kacim jaknu na ofinger jer je to ofinger rezervisan za njih. Krv koju nasi gradjani daju ko zna gde zavrsi. Najverovatnije je u pitanju preprodaja za inostranstvo. Ne postoji mogucnost da se prati kretanje krvi, gde se uskladistava, gde ce biti distribuirana. Medjutim nije samo ovo aktivnost koja je kriminalna. Pogledajte npr. dobitnik lotoa, nikada se ne zna ko je niti da li je neko izvucen niti da li je nekome deponovan novac. Pogledajte kakva je samo pljacka i kriminal kada su u pitanju udzbenici za osnovnu skolu. Pogledajete kakva je samo na gorivu pljacka. Dizel 150 a akcize 90 dinara. Besmisleno je dalje da se navode primeri. Na dnu smo svih zemlja u svetu po kriminalu.