Završen protest u SA zbog nenabavke vakcina

SARAJEVO – U Sarajevu je završen protest građana protiv političara koje smatraju odgovornima za nenabavljanje vakcine protiv korona virusa.

Sarajevski portal Klix je preneo da je više stotina građana protestnom vožnjom i šetnjom od Železničke stanice do Parlamenta BiH, a zatim Vlade FBiH jasno iskazalo nezadovoljstvo jer državna i federalna vlast nisu nabavile vakcine protiv korona virusa.

Protesti su počeli okupljanjem na platou ispred Železničke stanice, odakle se kolona vozila uputila ka zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Tu su im se pridružili ostali građani, a u polusatnim protestima pozvali su državnu vlast da podnese ostavke jer nije bila u stanju da nabavi vakcine za građane, čime su direktno ugroženi životi onih iz čijih džepova primaju visoke plate.

Potom se kolona vozila i građana uputila ka Pofalićima, odnosno ka zgradi Federalne vlade, gde su pozvali premijera Fadila Novalića i njegove ministre da odmah podnesu ostavke.

Demonstranti su skandirali „Izlazite napolje“, „Odlazite, paraziti“, „Igrajte se države“, „Fadile, lopove“…

Ogorčeni građani su pozvali i sugrađane u drugim delovima BiH da na ulicama iskažu nezadovoljstvo, jer smatraju da je davno pređena crvena linija i da bh. političare nije briga ni za zdravlje ni za živote ljudi, već su bitni samo sami sebi, dok odgovaraju svojim stranačkim liderima, a ne narodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar