Ćelavi, pa šta?

Jedan od problema koji najčešće opseda savremenu mušku populaciju sigurno jeste gubitak kose. Kada je taj problem u pitanju, prvo treba zaključiti da vi tu praktično ne možete ništa da učinite. Ukoliko je vaša kosa odlučila da vas napusti, onda je to tako i svako prikrivanje umecima ili perikama učiniće da izgledate smešno. Naviknite se – to vam ostaje kao jedino razumno rešenje. Reč je o hormonskoj stvari, ili nečemu što se genetskim putem prenosi preko majčine linije, i tu nema pomoći. Ostaje vam samo da zavolite svoju sliku u ogledalu.

Zvuči bezobzirno i surovo, ali je tako. Uostalom, ko vam je rekao da sve u životu mora da se odvija onako kako to vama odgovara? Ne želite da ličite na Jula Brinera. Ko vas pita? Pošto su vam ruke praktično vezane, bilo kakvi pokušaji sprečavanja ćelavosti mogući su jedino pre nego što sasvim ostanete bez kose; recimo, možete da se raspitate o raznoraznim preparatima ili šamponima koji pospešuju rast dlake čineći je čvršćom i otpornijom. Naravno, to ne znači da ćete uspeti da spasete svoju frizuru iz mladosti, ali tako ćete je barem za neko vreme uspešno održati na svojoj glavi. U svakom slučaju, najgore je da se zatvorite u kuću i pokušate nekako da razrešite ovaj problem nenaviknuti na svoj novi izgled.

Na kraju krajeva, sigurno niste starozavetni Samson, čija je sva snaga bila nataložena u vlasima na glavi. Imajte na umu to da mnogi momci nemaju problema sa ćelavošću, a briju se do glave iako ne spadaju u manjinske grupe poput „skinheda“ i „dizelaša“. Ima nešto u glatko obrijanoj koži glave što poput magneta privlači žene. O čemu je tačno reč, saznaćete kada vas vaša partnerka pohvali zbog urednog izgleda – to će dodatno učiniti da izgledate zaštitnički i mačo čak i ako u osnovi niste takvi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar