Čudotvorna soda bikarbona vam na ovih 6 načina pomaže da bolje izgledate

Skoro svi imamo sodu bikarbonu u svom domu, a ona se može koristiti u raznovrsne svrhe. Da li ste znali da vam ona može pomoći i da izgledate bolje? Da je upotrebite kao dezodorans, šampon, za izbeljivanje zuba…

Dezodorans
Pomešajte sodu bikarbonu sa malo vode kako biste dobili vlažnu pastu. Nanesite je ispod pazuha umesto dezodoransa – dejstvo je isto.

Šampon za dubinsko pranje kose 
Kosu je, s vremena na vreme, potrebno oprati šamponom za dubinsko pranje kako bismo eliminisali naslage proizvoda za stilizovanje. Dodajte malu količinu sode bikarbone vaš šampon i koristite kao ga i obično.

Izbeljivanje zuba 
Pomešajte kašiku sode bikarbone sa pet kapi troprocentnog hidrogen peroksida. Izmešajte i dodajte onoliko vode koliko je potrebno da se stvori pasta. Pastu ravnomerno nanesite na zube koristeći četkicu i ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga zube operite uobičajenom pastom za zube i temeljno isperite vodom. Za najbolje rezultate, postupak ponavljajte jednom nedeljno.

Piling
Soda bikarbona može da posluži i kao fantastičan, prirodni piling. Pomešajte je sa malo vode, pa je nanesite na lice kao što nanosite i fabrički proizvedeni piling. Na taj način ćete trenutno i efikasno ukloniti mrtve ćelije kože, ali i druge nečistoće. Nakon tretmana nanesite hidratantnu kremu.

Kupka za detoksikaciju 
Ukoliko želite da napravite fantastičnu kupku za detoksikaciju, koristite sodu bikarbonu. Pomešajte je sa jednakom količinom morske soli i par kapi omiljenog esencijalnog ulja (lavanda i jasmin imaju veoma umirujuće dejstvo). Tretman ponavljajte dva puta nedeljno. Nakon ispiranja, ne zaboravite da nanesete mleko za telo.

Suvi šampon
Ukoliko ste ostali bez suvog šampona, soda bikarbona vam može biti od velike pomoći! Nanesite je na kosu isto kao i suvi šampon (imajte na umu da količina zavisi od toga koliko je kosa masna).

Ipak, kako prenose mediji, bez obzira za koji od navedenih tretmana se odlučite, uvek je poželjno da se posavetujete sa dermatologom, zubarom i ostalim stručnjacima koji su upoznati sa stanjem vaše kože ili zuba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lepotanegasoda bikarbona
Komentari (0)
Dodaj komentar