Čuvajte stopala

Verovali ili ne, žene i te kako vole vaša negovana stopala i uredno doterane nokte. Hoćete li sami da se pozabavite njima ili ćete to prepustiti pedikiru – izbor je vaš, ali im pažnju svakako morate posvetiti. Prilikom svakog učinjenog koraka vaša stopala se zamaraju.
Ne treba da se čudimo što je tokom evolucije koža na stopalima postala debela i gruba. Na tom delu našeg tela ne nalaze se lojne žlezde, pa se koža tu lako suši. Međutim, na stopalima stanuju i one neprijatne znojne žlezde čiji je učinak svima dobro poznat. Možda je upravo zbog toga najbolje da brigu o svojim stopalima poverite stručnjaku, dok se ne obučite da to činite sami. Imajte na umu da se na stopalima nalazi veliki broj nervnih završetaka, pa svaka ozleda ili žulj na njima mogu biti veoma bolni.
Danas je pedikir pretvoren u haj-tek proceduru sa svojim hardverom (makaze, turpija) i softverom (kreme, balsami, losioni), a tu su i specijalni dezodoransi za noge. To znači da nikada ne treba samoinicijativno da se služite dezodoransima za telo, jer oni nemaju nikakav učinak kada je reč o neprijatnom mirisu nogu. Žuljevi i rane na nogama zaslužuju specijalni tretman. To nikada ne treba raditi kod kuće, već je neophodno da problem ove vrste rešava stručnjak – ili lekar ili kozmetičar s iskustvom. On će preporučiti i neki od antibakterijskih gelova, koji mogu da vam budu od velike pomoći.
Šta možete da uradite sami? Stopala najpre treba držati u toploj vodi desetak minuta, jer ovaj postupak omekšava kožu i nokte. Nokti se krate tako da prate liniju prsta, a uglovi se turpijaju oštrom turpijom. Zadebljala koža sa peta uklanja se uz pomoć kamena, metalne turpije sa krupnim zupcima ili specijalnom vrstom šmirgle. Kada se pozabavite svojim stopalima, nema razloga da se ne prepustite popularnoj metodi opuštanja, u erotskoj igri poznatoj kao foot massage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar