Da li znate zbog čega dlačice na četkicama imaju različite boje? (VIDEO)

Starije generacije sećaju se da su ranije četkice za zube obično bile jednobojne i beskrajno dosadne. Sada su u različitim bojama, šarene i mnogo zanimljivije. Međutim, da li ste se nekad zapitali zbog čega četkice za zube zaista imaju te različite boje? Tajnu je otkrila učiteljica po imenu Džes koja je na Tik Toku objavila zanimljiv video.

@jmac8781

stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70

♬ Taste It – Ikson

A objašnjenje je: Najmanja boja – obično pri vrhu, treba da vam pokaže koliko paste za zube, u stvari, treba da koristite.

“Zapravo, ne treba da da stavljate pastu za zube duž cele četkice”, rekla je Džes i potom pokazala tamnoplavi deo svoje četkice za zube i rekla: “Ovde biste trebali da stavite pastu za zube veličine graška”.

Ona je dodala da dečije četkice za zube imaju sličnu osobinu – ali tu se boja najčešće nalazi u sredini, a ne na vrhu četkice.

“Evo četkice za zube za malu decu i možete da vidite da plava boja u sredini pokazuje koliko tačno paste za zube trebate da stavite”, napominje Džes.

Doktor Je-teh Gao rekao je da je količina paste za zube koja se prikazuje u reklamama preterana i da je deci koje imaju tri i manje godina potreban samo “mali deo paste za zube”.

Objasnio je da bi korišćenje prevelike količine paste za zube moglo da prouzrokuje promenu boje na zubima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

četkicastomatologijazubi
Komentari (0)
Dodaj komentar