Evo šta se dešava sa licem kada prestanete da se šminkate, oduševićete se

Žene koje su odložile šminku na duži period primetile su promene na licu, ali su se i osećale drugačije, pokazalo je istraživanje sajta BrightSide, u saradnji s kompanijom „Kenabo“, koja se bavi proizvodnjom kozmetike.

Dešava se pet ključnih stvari, pa saznajte koje su to neverovatne promene.

Nećete više biti stranac u ogledalu
Dok su se šminkale, žene su navikle da u ogledalo vide jednu osobu, dok, kada skinu šminku, pred njima kao da stoji „neko drugi“. Isto je i obrnuto; kada se dugo ne šminkate, našminkano lice delovaće vam kao lice stranca.

Koža je otpornija
Pojedini proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Mlađi izgled
Kako je istraživanje pokazalo, žene srednjih godina su izgledale mlađe, a poznato je da mlađe devojke koje koriste jaču šminku izgledaju starije. Zanimljivo je i da se žene koje svakodnevno nose šminku osećaju starije.

Uz prirodan izgled delovaćete prijateljski raspoloženi u očima drugih

Lice bez šminke deluje više prijateljski i toplije nego našminkano lice. Jaka šminka čini vas nepristupačnom u očima drugih.

Bez šminke je kože zdravija i lakše ćete je negovati
Kada koristite samo malo šminke, nisu vam potrebni ni česti tretmani lica, već je dovoljno redovno umivanje i dobra krema. Od teže šminke, naročito ako je svakog dana nanosite, koža se teže oporavlja, prenosi B92..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nega kozešminka
Komentari (0)
Dodaj komentar