Hrana za negu kože: Ove namirnice teraju bore, jedite ih i bićete uvek mladoliki

Svi žele da izbegnu bore i imaju sjajnu kožu. Ali pre nego što krenete kupovati i koristiti skupe kreme, lasere, botokse i injekcije, pokušajte da uključite ove namirnice u svoju svakodnevnu ishranu ili rutinu nege kože.

Naime svoj mladalački izgled možete zadržati i sprečiti pojavu bora pomoću ove ukusne hrane:

Borovnice
Borovnice su bogate antioksidansima pa su izvrsne za grickanje i pomažu u održavanju zdrave strukture i elastičnosti kože za mladolik izgled.

Avokado
Avokado je odličan za negu i lepotu, možete ga jesti ili koristiti u maski za lice. Sadrži vitamine C i E i deluje kao prirodni ovlaživač i oblik kolagena, što je izvrsno za kožu.

Orasi
Orasi imaju visoke koncentracije vitamina B i E. Pomažu u sprečavanju oštećenja kože i sprečavaju fine bore, a mogu da pomognu i kod tamnih kolutova oko očiju.

Batat
Batat je odličan izvor vitamina A, pomaže u jačanju kolagena i štiti kožu od sunca i isušivanja.

Papaja
Ovo voće je odličan borac protiv bora. Papaja daje prirodni sjaj koži i odličan je pojačivač kolagena, održavajući kožu lepom i hidratiziranom.

Nar
Ovi mali zalogaji pršte slatkim, trpkim okusom. Semenke nara imaju nešto drugačije prednosti od soka budući da osiguravaju toliko hranjivih materija koliko pruža cela namirnica. Njihove prednosti su omekšavanje kože i hidratacija.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje sadrži vitamin E koji smanjuje pojavu finih linija i bora. Uključite ga u svakodnevnu ishranu ili nanesite direktno na kožu. Pre nego što ga upotrebite kao deo rutine nege, testirajte ga na komadiću kože da vidite kako vaša koža reaguje.

Jaja
Jaja, posebno belanca, „peglaju“ kožu. Čine bore manje vidljivim i osiguravaju aminokiseline koje su odlične protiv starenja.

Mahunarke
Mahunarke imaju vlaknasti protein koji pomaže da koža ostane glatka i čvrsta, a istovremeno podstiču proizvodnju kolagena. Ova hrana čini kožu mladolikom i smanjuje pojavu bora.

Ananas
Ananas je bogat vitaminom C i antioksidansima koji mogu poboljšati zdravlje kože. Pomaže da se smanji pojava finih bora i poboljšava elastičnost.

Tamna čokolada
Tamna čokolada pruža mnoge prednosti. Zrno kakaovca od kojeg se proizvodi čokolada ima veći antioksidativni kapacitet od druge hrane. Kakao ima značajne dobrobiti na za izgled kože i njeno poboljšanje, prenosi MSN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

borenamirnicenega koze
Komentari (0)
Dodaj komentar