Japanska maska briše godine sa lica

Kako bi održale kožu u besprekornom stanju i sprečile prevremeno starenje kože, Japanke koriste masku od riže. Ova lekovita maska postatće vaša omiljena, jer nakon njene upotrebe, koža postaje nežna, svetla, mekana i blistava.

Riža je bogata vitaminima B koji stimulišu rast i regenerišu ćelije, usporavaju njihovo starenje i pojačavaju cirkulaciju u koži lica – sve ono što vam treba za blistav izgled lica.

Pripremite masku na sledeći način:

Uzmite 2-3 kašike sirove riže i skuvajte je dok dobro ne omekša (sirovu rižu stavite u hladnu vodu, postepeno zagrejte i tako skuvajte). Vodu, koja ostane nakon kuvanja, procedite i ostavite u posebnu posudu.

U rižu dodajte jednu kašiku toplog mleka i dobro promešajte. Kada dobijete ujednačenu smesu, dodajte i kašiku meda. Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Nakon pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se vodom koju ste procedili nakon kuvanja. Vodu od kuvanja možete čuvati četiri dana u frižideru, a koristite je kao losion, za jutarnje i večernje čišćenje lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

maska za licenega
Komentari (0)
Dodaj komentar