Majka ćerki nije prala kosu šamponom godinu i po dana, rezultat je fascinantan

U današnje vreme mnogi izbegavaju kozmetička sredstva koja su puna parabena i ostalih štetnih sastojaka. Jedna majka je podelila metodu pranja kose bez šampona koju primenjuje na svojoj ćerki, a za koju laže da joj je promenila život.

“Nisam oprala kosu svojoj četverogodišnjoj ćerki godinu i po dana. Koristim “no poo” metodu i kosa nema neprijatan miris”. otkrila je Mišel koja se kune u “no poo” metodu odnosno pranje kose bez šampona.

Ova mama je dodala i kako joj je metoda pranja bez šampona promenila život.

“No poo” (no shampoo)  metoda ili pranje kose bez šampona sve je popularnije jer mnogi žele da se vrate prirodi i žive na ekološki prihvatljiv način.

“Dopustite mi da vas oduševim kada vam kažem da sam zadnji put koristila šampon na kosi svoje 4-godišnje ćerke… pre 16 meseci. Nijedna metoda ne održava njeno vlasište i kosu zdravim i uravnoteženim”, kaže mama i dodaje kako ova metoda “pomaže njenoj prirodnoj kosi”.

@michelle_hairbymisheko

No poo method is a game changer 🙌🏻 I hardly poo my kids hair & all 3 kids have healthy balanced scalps #kidshair #hairhack #hair #fyp #momsoftiktok

♬ Let Me Blow Ya Mind Showmusik Remix – Showmusik

Dodaje da nema nakupljanja ulja na kosi, nema perutanja, nema neprijatnog mirisa.

“Ovako perem kosu moje dece i svo troje imaju zdravo i uravnoteženo vlasište”, rekla je Mišel.

Kad su je pitali kako tačno pere kosu svoje ćerke, Mišel je objasnila:

“Koristim vodu, prirodnu proizvodnju sebuma, ulje, veganski sprej za račešljavanje i regenerator.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosapranješampon
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pere prirodno i koristi regenerator !? Gluposti.

  • Lekar

    Nije tačno. Majka nije medicinski obrazovana niti stručno kompetentna da o tome sudi. Kosa se po pravilu pere svaki dan šamponom. Mi lekari predlažemo organski ili medicinski šampon, koji ne sadrži kancerogene, toksične i alergogene materije i ima PH kože. Jedino tako ćete imati zdravu, lepu i mirišljavi kosu i kožu glave.