Najčešće greške roditelja (2)

U prošlom članku govorili smo o čestim greškama koje roditelji prave. Ovim člankom ukazaćemo na još nekoliko. Izbegnite ih i zaštitite svoje dete.
6) Neispravno postavljanje auto-sedišta
Svaki roditelj koji je pokušavao da namesti auto-sedište sigurno zna da to nije nimalo lak posao. Najpre morate izabrati pouzdano i dobro sedište, a kada ste to učinili, najbolje bi bilo da se tamo gde ste ga kupili obratite za informaciju o njegovom montiranju. Život vaše bebe može da zavisi od toga.
7) Zanemarivanje oralne higijene
Mnogi roditelji ne razmišljaju o zubima svojih beba sve dok za to ne bude kasno. Nikada nije prerano da počnete sa stvaranjem navike kod deteta i održavanjem oralne higijene i zuba. Evo nekoliko saveta:

  • Nemojte davati bebi flašicu sa mlekom u krevet kada joj zubi niknu. To povećava rizik od stvaranja karijesa.
  • Nakvašenom gazom prebrišite bebine desni. Počnite da koristite četkicu za zube kad beba napuni godinu dana.
  • Bitno je da da vaše dete unosi dovoljno fluora. On je prirodni sastojak vode i pomaže u sprečavanju karijesa. U nekim gradovima fluor se dodaje vodi iz gradskih vodovoda. Konsultujte se sa lekarom u vezi sa dopunama fluora.

8) Zanemarivanje povezanosti u braku
Morate biti upućeni na svog partnera, nemojte ga zanemarivati. Ovo je veoma česta greška koju roditelji prave. Oko beba ima mnogo obaveza, ali nikada nemojte gubiti taj osećaj da ste u braku, da ste par i posvetite malo vremena i tome.
9) Svađanje pred bebom
Čak i tromesečna beba oseća negativne vibracije. Kada živite sa nekim, povišeni tonovi i gunđanje jesu neizbežni, ali ako je to suviše često i zastrašujuće, onda je podjednako loše kao i ići u drugu krajnost.
10) Verovanje nepouzdanim izvorima
Morate voditi računa o tome kome verujete u vezi sa savetima za vašu bebu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebedecaroditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar