Napravite sami najprirodniji regenerator za kosu

Sigurno ste primetili da danas na skoro svakom proizvodu za negu i lepotu stoji natpis “100 posto prirodno”, ali da li je to zaista tačno u slučaju vašeg omiljenog regeneratora?

Zapravo, ono u šta se mi tako često bespogovorno kunemo i nije priroda već sastojci koje smo pokupili negde usput sa TV reklama i koje samo ponavljamo u krug ne bismo li sebe ubedili da je to poslednji krik kozmetičkih inovacija.

Nažalost, retki od nas se usude da okrenu pakovanje i pročitaju sastojke jer deklaracija određenog proizvoda najčešće predstavlja bolno suočavanje sa istinom koja glasi – taj čudesni sastojak se zaista može sresti u njemu, ali tek u tragovima.

Puno sumnjivih hemikalija i mirisnih ulja, na kraju krajeva to je jedino što nam ovakvi kupovni proizvodi garantuju. Pa zašto onda nastaviti sa eksperimentima? Zašto se ne okrenuti potpuno prirodnim načinima za obnavljanje kose koji su nam sve vreme ispred nosa?

Za pravljenje čudesnog domaćeg regeneratora za kosu potrebno je:

2 kašike kokosovog ulja

1 kašičica arganovog ulja

1 kašika shea butera

1/2 limuna

4 kapi esencijalnog ulja lavande

2 kapi esencijalnog ulja kedra

Kao što i sami vidite, radi se o potpuno prirodnim sastojcima od kojih će svaki ponaosob obezbediti da sve protekne u savršenom redu. Osnova je kokosovo ulje koje ima ulogu da jača i vlaži kosu, dok će arganovo ulje kontrolisati kovrdžanje i poboljšati njen sjaj. Sličan efekat ima i limunov sok kao i esencijalna ulja koja dodatno sprečavaju i lomljenje a pomažu i u suzbijanju peruti i rastu kose, piše Avaz.ba.

Priprema ovog prirodnog regeneratora je sasvim jednostavna: dovoljno je samo blago otopiti kokosovo ulje i pomešati ga sa shea buterom, a zatim ostaviti da ova smesa odstoji dok se potpuno ne sedini i učvrsti. Zatim u nju dodajemo sok od pola limuna i arganovo ulje i to mutimo (idealno bi bilo ručnom mešalicom) maksimum pet minuta. Na kraju dodajemo kap po kap esencijalnog ulja i nastavljamo mešanje sve dok smjsa ne postane kremasta, to jest nalik kupovnom regeneratoru.

Ono što je dobro u celoj ovoj priči jeste da se ovako dobijena krema može iskoristiti u jednom potezu kao maska za suvu kosu koju ćemo ostaviti nekih sat vremena pod folijom i peškirom, a isto tako se može koristiti kao klasičan regenerator posle svakog pranja kose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosalepotanegaregenerator
Komentari (0)
Dodaj komentar