Neprijatna pitanja o lepoti (2)

Posle brijanja bikini linije, ponekad se pojavi osip. Zašto se to dešava?
Posle brijanja ove zone, kao i posle depilacije voskom, može se desiti da se dlaka raspoluti i savije ispod površine kože. To uzrokuje osip i crvenilo.
Šta možete učiniti? Ne koristite svoju lufu. Dermatolozi se slažu da trljanje sunđerom može samo pogoršati problem. Umesto toga, potražite u apoteci sredstvo na bazi acetilsalične kiseline i nanosite ga dvaput dnevno tokom sedam dana, ne biste li omekšali gornji sloj svoje kože. Kad to učinite, dlaka će biti u mogućnosti da probije površinu kože i raste normalno, a time se rešava i problem osipa. Ako urasle dlake postanu konstantan problem, razmislite o laserskom tretmanu. U tom slučaju, biće vam potrebno oko tri tretmana.
Smatra se da su izrazito plave vene nasledna pojava?
Genetika nije jedini razlog pojave plavih vena. Razlog može biti i trudnoća, kao i udarac noge o tvrd predmet.
Šta se može učiniti? Stručnjaci kažu – dugo se smatralo da je krema sa vitaminom K delotvorna, ali ova krema ne rešava stvarni problem, već samo trenutno učini vene manje vidljivim. Najbolje rešenje, rešenje koje su potvrdili mnogi pacijenti, jeste skleroterapija – sićušne injekcije slanog rastvora, koje uzrokuju trajne promene na venama.
Šta uzrokuje gljivične infekcije na nožnim prstima?
Pojavu gljivica na nožnim prstima nazivamo atletskim stopalom.
Šta se može učiniti? Postoje delotvorne antigljivične kreme, ali budite oprezni s njima: ove kreme su efikasne u 70 od 80% slučajeva, i potrebno je dugo ih koristiti da bi problem bio rešen. Najbolje je da preduzmete preventivne mere da vam se ne desi atletsko stopalo: uvek koristite papuče kada se tuširate u teretani ili na bazenu i ne pozajmljujte obuću od prijatelja.
Iz kojih razloga zubi postaju žuti i tamni?
Dva najveća uzroka loše boje zuba jesu: pušenje i pijenje tamnih napitaka (kafe, čajeva, vina).
Šta se može učiniti? Kao i kada je reč o odeći, što se duže mrlje zadrže na vašim zubima, biće ih teže ukloniti. Zato ne zanemarujte posete zubaru dvaput godišnje. Za nekoliko nijansi možete posvetliti zube pastama za izbeljivanje koje sadrže karbamid-peroksid, ali ih koristite samo jednom dnevno da biste izbegli negativne propratne pojave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bikinidepilacijaosipplave venezuti zubi
Komentari (0)
Dodaj komentar