Nove taktike za zdrav život (2)

Jedite voće i povrće uz svaki obrok!
Ako tako redovno činite, snižavate za 26% rizik od srčanog udara. Voće i povrće nije skupo. Obiđite snabdevenije supermarkete i pronađite neke namirnice koje niste ranije probali. Uživajte u raznovrsnim ukusima i bojama.
Postavite ograničenje na „tri čaše“!
Mislimo na one trenutke kada se nađete u veselom društvu na nekom slavlju. U redu je ponekad piti alkohol, ali nema potrebe piti više od tri čaše alkoholnog pića. To je dovoljno da se opustite, a da nema loše posledice po vaše zdravlje.
Naučite kako da se zaštitite od ujeda pčele!
Možda vam se nikad nije dogodio ujed pčele, ose ili stršljena, pa ne znate da li ste alergični ili niste. Ako vam se to nekad desi i ako počnete da osećate velike ospe na telu, teško disanje i grčeve, to znači da jeste alergični. U tim trenucima možete uraditi sledeće: pozovite hitnu pomoć, ili, ako imate, popijte odgovarajući lek, lezite na leđa i podignite noge dok čekate da pomoć stigne.
Proveravajte povremeno svoj krvni pritisak!
Povišen krvni pritisak povećava rizik od srčanog udara, tako da se treba redovno obaveštavati o sopstvenom zdravstvenom stanju, da biste mogli blagovremeno reagovati.
Mislite pozitivno!
Konstantna zabrinutost može vam skratiti život čak za 16 godina – kažu stručnjaci.
Budite „kul“!
Nije šala – ljudi koji dobro kontrolišu svoj temperament telesno su zdraviji od onih koji imaju problema sa nekontrolisanim besom.
Predupredite napad ajkule!
Ovo se retko dešava, ali ipak budite oprezni ako ste u rizičnim oblastima. Šta možete učiniti? Ronite s partnerom. To umanjuje rizik od napada ajkule za 50%; ne mokrite u okean, jer telesne tečnosti privlače ajkule; ako se desi da vas napadne, udarite ajkulu u oči ili u škrge.
Jedite crveni grejpfrut!
Konsumiranje ovog voća jednom dnevno za 20% snižava loš holesterol.
Doručkujte u okviru 90 minuta posle buđenja!
Nemojte čekati više od toga, jer možete puno ogladneti i jesti više nego što vam je potrebno. Možete jesti i neposredno posle buđenja, ako vam tako prija.
Jedite bobičasto voće!
Jagode, borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće predstavlja važni antioksidante, koji štite od srčanog udara i čuvaju vam mentalno zdravlje.
Upalite svećicu sa mirisom jasmina!
Ako pred spavanje na minut raširite ovaj miris po prostoriji, spavaćete čvrsto i probudićete se svežiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napetoststres
Komentari (0)
Dodaj komentar