Ova jeftina namirnica efikasno rešava problem ispucalih peta

Zdravi nokti i kosa su ono čemu teži svaka pripadnica lepšeg pola, a ne smemo zaboraviti ni ispucale pete, pa evo nekoliko saveta kako da ih negujete.

Ako želite da to uradite kod kuće, da uštedite vreme ili novac, to je jednostavno.

Glavni sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima je sastojak bez kojeg nijedna kuhinja nije potpuna – jabukovo sirće. Jabukovo sirće ima široku primenu u narodnoj medicini, jer sadrži sirćetnu kiselinu koja ima snažno antimikrobno dejstvo.

Jabukovo sirće protiv suvih i ispucalih peta

Komad vate dobro natopite u jabukovo sirće, a zatim ga nanesite na problematično mesto. Zaštitite vatu da ne bi spala – zavojem, lepljivom trakom ili čvršćom čarapom – i ostavite da odstoji preko noći.

Ponavljajte ovaj tretman nekoliko puta nedeljno, sve dok vam koža ne omekša, a onda ćete lakše ukloniti višak mrtve kože.

Jabukovo sirće protiv kurjeg oka

Zdrobite 3 do 5 tableta aspirina, a zatim u prah dodajte kap jabukovog sirćeta. Smesu stavite na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, a zatim skinite i kamenom uklonite mrtve ćelije kože sa stopala.

Jabukovo sirće protiv gljivica stopala

U lavor sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta, odnosno vode i sirćeta u odnosu 1:1. Potopite stopala i ostavite ih 30 minuta, a najvažnije je da ih nakon vađenja stopala iz ove kupke potpuno osušite.

Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gljivicejabukovo sircestopala
Komentari (0)
Dodaj komentar