Ovaj čudotvorni napitak odličan je i za vašu kožu

Naučno je dokazano da je kafa pravi ‘čarobni napitak’ ako se konzumira u umerenim količinama, jer sprečava pojavu mnogih oboljenja. Ljubitelji kafe moraju znati da ona poseduje i mnoge sjajne osobine za vašu lepotu i negu kože.

1. Piling za lice i ruke

Kafa je sjajna kao piling jer nije pregruba za vašu kožu. Isprobajte prirodni piling od mlevene kafe, smeđeg šećera i maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promešajte i utrljajte na lice ili ruke kružnim pokretima kako bi uklonili sloj mrtvih ćelija kože.

2. Piling za teme glave

Odlične rezultate ćete postići i ako kafu utrljate na teme glave jer ćete time ukloniti višak preparata za kosu, ali i mrtve ćelije kože. Uzmite pola šolje mlevene kafe i dva minuta trljajte na koren vlažne kose. Dobro isperite običnim šamponom i regeneratorom.

3. Anticelulit masaža

Uz pomoć kafe, možete se vrlo lako rešiti celulita. Kafa će pomoći da zategnete kožu i smanjiće vidljivost postojećeg celulita. Za ovaj prirodni piling potrebno je da mlevenu kafa pomešate sa kašikom maslinovog ulja i šećera. Masirajte ovu mešavinu kružnim pokretima na područja pogođena celulitom.

4. Sveža koža

Za sjajan i svetao ten, isprobajte masku od kafe. Pola šoljice mlevene kafe pomešajte sa nekoliko kašičica mleka da dobijete čvrstu masu. Mešavinu nanesite na lice i ostavite da deluje 15-ak minuta, a zatim operite mlakom vodom. Maska će ukloniti mrtve ćelije kože i učiniti vaše lice glatkim i osveženm.

5. Rešite se podočnjaka

Kafa pojačava cirkulaciju i smanjuje natečenost jer je bogata antioksidantima. Pomaže da se krvni sudovi skupe i zato i smanjuje pojavu podočnjaka. Kada popijete kafu, talog ostavite da se potpuno ohladi. Zatim ga nanesite na predeo ispod očiju i na kapke, ostavite da deluje par minuta i isperite hladnom vodom. Za nadutost oko očiju možete isprobati i trik sa kockicama leda od kafe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kafalicepiling
Komentari (0)
Dodaj komentar