Ove greške svi pravimo dok se tuširamo

Leto je, vrućine su velike, znojimo se – naravno, fino osvežavajuće tuširanje prvo će nam pasti na pamet. Osim što ćemo isprati sa sebe znoj, ohladiće nas i opustiti nakon napornog i vrućeg radnog dana. Međutim, potreban je oprez! Svakodnevno tuširanje može imati posledice.

Evo šta se događa sa našim telom

Koža postaje manje otporna 

Sapun i gel za tuširanje mogu skinuti sa kože prirodnu masnoću i vlagu i koža tada postaje pogodnija za nastanak bubuljica i akni. Svakodnevno tuširanje povećava rizik – naročito ako se tuširate vrućom vodom. Najbolje je namazati se hidratantnom kremom nakon tuširanja. Osim toga, koristite što je moguće blaži sapun ili gel za tuširanje.

Kosa trpi štetu  

Zašto naša kosa ne voli pranje, odnosno tuširanje svaki dan? Prečesto pranje kose može dovesti do toga da teme počne da proizvodi previše masnoće – kako bi nadoknadilo gubitak koji nastaje čestim tuširanjem – pa kosa može postati masna. A to je nešto što sigurno ne želite

Pranje umesto tuširanja  

Dovoljno je tuširati se dva do tri puta nedeljno, kaže dr. Tilo Biderman, direktor Odeljenja za dermatologiju i alergologiju Tehničkog univerziteta u Minhenu. Ako se baš ne želite odreći svakodnevnog „čišćenja“, onda neka to kraće traje (manje od četiri minuta) –  a voda ne sme biti prevruća. Ili se jednostavno obrišite mokrim peškirom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grešketusiranje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ima tekstova koji služe samo da nas dobro nasmeju – evo jednog takvog.

  • Adolf

    Naravno,ovo verovatno važi i za one što rade po ovim vrućinama,taman da se lepo ukisele i usmrde od znoja.