Ovo su trikovi mladolikih Korejki

Primetili ste da se žene iz Južne Koreje ističu po svojoj mladolikosti. Njima je izgled izuzetno važan i odmalena su usvojile sve tehnike pravilnog održavanja kože. Ovo su trikovi koje možete i vi da primenite.

Slani tonik za čišćenje lica

Recept za pripremu tonika za problematičnu kožu je jednostavan: 1 supenu kašiku morske soli staviti u 1 čašu tople vode i dobro promešati. Posle svakog umivanja natope tufer ovim rastvorom i njime protrljaju lice. Morska so dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitisere i umiruje upaljena mesta. Važno je samo ne nanositi ga na rane ili povređena mesta.

Pravilo 10 sekundi

Kako bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantnu kremu nanose 10 sekundi odmah nakon tuširanja.

Masaža vrelim peškirom

Frotirski peškir pokvase vrelom vodom, prekriju njime lice i onda rade blagu masažu. Nakon 15 minuta sklanjaju peškir i nanose prirodno, hranljivo ulje. Ova procedura ubrzava cirkulaciju, otvara pore i pomaže koži da diše.

Džamsu

Neobičan način da šminka potraje duže i da vam koža bude nežna i mat. Najpre nanose šminku na lice, obilato koriste puder, a onda spuste lice u posudu s hladnom vodom na 15-30 sekundi. Tako puder ravnomerno prione uz lice.

Sojino mleko

Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata je da potopite gazu u sojine mleko, stavite na očišćeno lice i ostavite tako 15-20 minuta. Ponavljati proceduru 1-2 puta nedeljno. Sastojci soje pomažu da se normalizuje lučenje sebuma, podmlađuju i hrane kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Korejalepota
Komentari (0)
Dodaj komentar