Potpuno prirodna nega lica: Uz namirnice uz kuhinje imaćete sjajnu i glatku kožu

Postoji mnogo proizvoda za kožu na tržištu, ali skoro svi, nažalost, sadrže štetne hemikalije koje mogu učiniti više štete nego koristi. Međutim, postoje neki efikasni prirodni tretmani koji će vam hidrirati kožu i učiniti je sjajnom. Pogledajte o čemu je reč.

Krompir i krastavac

Pomešajte krompir i pola krastavca u blenderu dok ne dobijete finu teksturu. Nežno nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 25 minuta. Isperite mlakom vodom.

Krompir i limun

Pomešajte u blenderu krompir i sok od pola isceđenog limuna dok ne dobijete homogenu teksturu. Nanesite na lice u kružnim pokretima i ostavite 20 minuta. Isperite vodom.

Kokosovo ulje

Zagrejte kokosovo ulje i umočite vatu u nju. Natapkajte nežno kožu i masirajte ugrožena područja oko 2 minuta. Ostavite da odstoji par minuta i obrišite lice preostalom vatom. Ponovite 2 puta dnevno.

Jabukovo sirće

Pomešajte jabukovo sirće sa vodom i umočite vatu u nju. Natapkajte na lice i ostavite da prenoći. Ujutru operite lice mlakom vodom.

Zeleni čaj

Ostavite kesicu zelenog čaja da odstoji u toploj vodi nekoliko minuta. Nakon toga je izvadite i dodajte med i limunov sok. Natapkajte vatom na lice i ostavite par minuta da odstoji.

Limun

Isecite limun na pola i direktno ga nanesite na lice u kružnim pokretima. Radite ovo 5 minuta i isperite lice hladnom vodom.

Med

Na čisto lice nanesite tanak sloj meda i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i ponovite ovo svaki dan.

Aloe Vera

Skinite bodljikave delove sa aloe vere, isecite je na kockice i iscedite gel. Možete mazati gel na lice direktno sa biljke ili prstima. Neka vam ovo bude dnevna rutina.

Maslinovo ulje

Nanesite par kapi ulja na lice i nežno masirajte u kružnim pokretima. Ostavite par minuta i obrišite lice tkaninom potopljenom u mlaku vodu. Ponovite ovo svako veče pred spavanje.

Papaja

Isecite papaju na sitne komade i dodajte med dok ne dobijete pastu. Nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i ponovite na redovnoj bazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kremakrompirlice
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ena

    Sve zene vole i zude da sto duze ostanu mlade i lepe, to mozemo postici na razne nacine kako prirodnim kremama tako i raznim botoksima i plasticnim operacijama. Ja to resavam na prirodan nacin koristeci spermidin plus koji pomaze nasoj kozi i telu da sto suze ostanemo mladi i lepi.

    • Ivana

      jel to ovo pominje se u tekstu…ako to radi kako kažu onda super