Proleće je zdravo

Proleće je godišnje doba kada kočnice koje su toliko dugo susprezane tokom zime polako, ali sigurno počinju da se opuštaju. Šta to znači? Posle hladnoća u kojima ste se trudili da vam bude što toplije, ulazite u period kada ćete se najviše truditi da vam bude što komotnije. Prepustite se dražima proleća, ali i dalje budite oprezni – to nikome ne može da škodi. Virusi nas još nisu napustili; tu su, muvaju se kao zimska zaostavština, promene vremena su česte, pa ne treba prenagliti sa ledenim pićama i letnjom garderobom.

Međutim, obavezno pustite proleću da provetri vaše emocije i odnose sa partnerkom. Istina, suknje su još kraće, ali nije zdravo okrenuti se za svakom. Vreme je za ljubav: novu ili osveženu staru. Ako se zimske čarke i svađe nastavljaju, ljubav je na probi.

Dišite, dišite i samo dišite. Da biste to postigli, morate izaći iz kafića ili kancelarije. Proverite i svoju kondiciju tako što ćete za promenu izaći iz automobila. Uživajte i u svežem povrću. Ko kaže da rotkvice ili zeleni mladi luk, uz odabrano vino i sir, ne mogu da budu sjajan uvod u lepo veče? Povedite računa o alergijama: kijanje, suzenje očiju, nos koji curi; to su znaci alergije, a ne prehlade, koju mnogi odmah leče antibioticima.

Proverite i svoj vid, ali ne zbog sve kraćih i kraćih sukanja koje se pojavljuju svuda oko vas po gradu. Ako već birate nove skupocene naočare za sunce koje ste čvrsto odlučili da kupite, neka vam ne bude teško da proverite dioptriju – za četiri puta manje para, bez čekanja, u nekoj ordinaciji kakvih imate na svakom ćošku. Proverite i da li imate ružne fleke ili ranice na koži podlaktica, oko lakta ili na potkolenici. Nećete moći da ih još dugo skrivate dugim rukavima, a uz pomoć dobrog dermatologa i malo kreme brzo ćete rešiti problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar