Pronađen lek za rast trepavica

Možete očekivati da ćete imati duže, deblje i tamnije trepavice, i to zahvaljujući leku lumigan (bimatoprost), koji se već godinama uspešno koristi u lečenju glaukoma (povišen očni pritisak).

Oftalmolozi su primetili da osobe koje koriste ovaj lek imaju kao sporedan efekat ekstreman rast trepavica. Taj rast trepavica dešava se gotovo kod svih osoba koje koriste ovaj lek, nezavisno od starosti i pola.

Lek je testiran na ovaj novi kozmetički efekat, ali se o rezultatima tog ispitivanja vrlo malo zna, osim da su svi oduševljeni efektom. Smatra se da će ovaj lek imati vrlo veliku primenu u kozmetici i na tržištu koje se bavi medicinskom estetikom.

Kompanija nije otkrila u kom obliku će se lek koristiti, koji su sporedni efekti i koliko će lek da košta.

Jedini sporedan efekat koji je primećen tokom studije bio je nastanak tamnih podočnjaka. Kada su osobama kojima su se pojavili podočnjaci ponudili da promene lek, one su odbile rekavši da im je mnogo važniji efekat na trepavice, a podočnjake mogu da maskiraju nekom kremom.

Lek lumigan inače zaustavlja progresiju glaukoma tako što smanjuje unutrašnji pritisak u oku i vrlo je efikasan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glaukomtrepavicekozmetika
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Milica Bursać

    Jedva čekam da se lek pojavi, i zanima me da li je neko primenjivao neko efikasno sredstvo protiv opadanja kose. Upravo imam taj problem i jako brinem. Hvala puno!

  • Dejan Sofijić

    Ne znam da li lek ima još neke neželjene efekte.

  • Maja Zemljak

    Nije loše, ali možete probati i sa mazanjem ricinusovim uljem. Meni se desilo da sam ih uvijačem za trepavice isčupala iz korena i prognoza je bila da će izrasti za 3 godine, a one su zahvaljujući ricinusovom ulju kojim sam ih mazala izrasle za mesec dana, i toliko su velike da mi maskara ne treba.