Rešite se zauvek masne kose: Ključ je u 1 sastojku koji svi imamo u kuhinji

Primena kuhinjske soli u svrhu nege će vas zaista iznenaditi.

Od davnina se so koristi u kozmetičkoj industriji, a profesionalci otkrivaju kućne “cake” koje će pomoći da imate zdraviju kosu i kožu, pa čak i da se rešite modrica.

Tajna jeste da je obična kuhinjska so najbolji saveznik za lepotu i negu kose i kože. Ova namirnica je već dobro poznata po svojim zdravstvenim benefitima. Mnogi je koriste kao kupku za stopala ali postoje i mnogi drugi načini za njenu upotrebu koji daju fenomenalne rezultate.

Protiv masne kose

Ako vam se kosa brzo masti, možete da isprobate ovaj trik: dodajte prstohvat soli u šampon koji redovno koristite. Normalno operite kosu, koristite balsam i postupak ponovite nekoliko puta u narednim danima. Vrlo brzo ćete primetiti da vam se kosa manje masti.

Da biste povećali volumen kose, so takođe može da pomogne. Kombinujte ovu namirnicu sa regeneratorom, zagrejte smesu na laganoj vatri, pa nanestite na kosu i masirajte od korena do vrhova. Držite pakovanje na glavi otprilike 20 minuta, pa isperite. Rezultati će vas oduševiti. Vrhovi će biti ukroćeni, sprečiće se njihovo “krzanje”, a generalno će vam kosa delovati bujnije i zdravije.

Nega lica

Pomešajte so sa tečnim sapunom ili kremom za čišćenje lica. Nežno utrljajte smesu na kožu i isperite toplom vodom. Ova vrsta pilinga bi trebalo da pomogne u održavanju nivoa vlažnosti kože i ukloni stare mrtve ćelije kože.

Za mekša stopala

Ako ste ceo dan na nogama, velika je verovatnoća da će vam se koža na stopalima osušiti i ispucati, pogotovo ako nosite otvorenu obuću. So pomešana sa maslinovim uljem može da vam pomogne da se rešite problema suve kože na stopalima. Utrljajte smesu na stopala jednom ili dva puta nedeljno i primetićete kako vam je koža postala mekša, a sprečićete i da ispuca. Da bi miris bio prijatniji, koristite esencijalno ulje po vašem izboru.

Ublažite modrice

Genijalan trik da ublažite vidljivost modrica – pomešajte dve kašike soli sa vodom i smesu dobro utrljajte na mesto gde je podliv. Tragovi će nestati vrlo brzo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosamasna kosa
Komentari (0)
Dodaj komentar