Sami izbelite zube uz pomoć ovog trika

Za zdrave i blistavo bele zube podrazumeva se odlazak kod stomatologa.

Međutim, njihovu belinu je moguće održavati i u kućnim uslovima.

* Soda bikarbona je savršeni čistač, zbog reaktivnog svojstva na prljavštinu zuba, a ukoliko se pomeša sa morskom solju efekat je još izraženiji. Međutim, sa upotrebom sode bikarbone ne treba preterivati – jedanput nedeljno je sasvim dovoljno.

* I izmrvljeni aktivni ugalj pomešan sa malo gline predstavlja idealnu pastu za sjaj i belinu zuba. Aktivni ugalj u obliku tableta ili kapsula može da se nabavi u apotekama, a isto važi i za glinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbeljivanje zubazubi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Soda bikarbona jeste dobra za otklanjanje pigmentacije dobijene upotrebom obojenih pića ili cigareta, ali daleko od toga da je savršen čistač, jer dovodi do oštećenja gleđi, što ne odgovara ni zagovornicima zdravlja (jer se pospešuje nastanak osetljivosti zuba i razvitak karijesa), ni zagovornicima lepote (jer se probija put do dentina koji je prirodno žućkast, braon, ili siv, pa će zubi dugoročno postati tamniji, a nikako belji). Gleđ se ne može regenerisati, dakle, šteta na zubima je trajna, i zbog toga nijedan stomatolog ne bi preporučio ovakvu metodu izbeljivanja zuba.