Soda bikarbona je spas ne samo za vaš dom, već i telo!

Predstavljamo vam genijalne savete za upotrebu sode bikarbone u službi lepote! Zašto baš soda bikarbona? Mnogi sttručnjaci nalažu kako je soda bikarbona veoma zdrava za ljudski organizam, ali i u svrsi nege tela.

Soda bikarbona, odnosno sodium bikarbonat pomaže u regulisanju PH vrednosti, da ne budu ni previše kisele ni previše alkalne. Kada soda bikarbona dođe u kontakt sa bilo kiselom ili alkalnom sredinom, njena funkcija je da povrati prirodno PH stanje.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upotrebu sode bikarbone kao zamenu za mnoge kozmetičke proizvode koji u sebi imaju dozvoljene, ali štetne hemikalije. Pogledajte gde sve u nezi tela možete koristiti sodu bikarbonu:

1: Napravite pastu za zube – pomešajte dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu hidrogen peroksida. Ova smesa je idealna ako težite da koristite paste za zube bez fluorida. Takođe, pomoći će u beljenju zuba.

2: Tečnost za osvežavanje usta – sipajte jednu kašičicu u pola čaše vode i koristite kao sredstvo za ispiranje usta. Neprijatni mirisi biće neutralizovani, ne samo zamaskirani.

3: Koristite sodu bikarbonu kao masku za lice – imajte blistav ten tako što ćete napraviti masku za lice sa sodom bikarbonom.

4: Izbegnite jake dezodoranse – umesto dezodoransa koji u sebi sadrže štetne hemikalije upotrebite nežna svojstva sode bikarbone koje će neutralizovati sve neprijatne mirise!

5: Rešite se dosadnih mitisera – napravite pastu koju ćete naneti na predeo sa mitiserima.

6: Napravite kupku za stopala – sipajte 3 kašike sode bikarbone u toplu vodu i potopite stopala. Soda bikarbona će pomoći da stopala budu mekana, a pritom će ubiti bakterije i neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

negasoda bikarbona
Komentari (0)
Dodaj komentar