Spremni za detoksikaciju

Ukoliko ste već sproveli akciju velikog spremanja po svom stanu, sami ili uz pomoć neke stručnije ženske osobe, vreme je da se posvetite velikom spremanju u svom organizmu. I to morate da obavite sami, jer niko drugi, čak ni ako mu platite, neće moći bolje i ažurnije da se brine o vašem telu od vas samih. Toliko vam je jasno kada je u pitanju vođenje računa o ishrani i briga o svom izgledu.
Jednostavno povedite računa. Smanjite upotrebu soli na najmanju meru, a kao začin koristite začinsko bilje, limun ili sirće. Bolje limun. Salate i povrća začinite umakom od ulja, luka i eventualno jabukovog sirćeta. Možete ga prirpremiti i ranije i čuvati u flaši, pa ga koristiti onda kada vam zatreba. Izbegavajte umake, oni obično sadrže masti, probajte da se lišite njihovog intenzivnog ukusa na koji ste toliko navikli. Hleb ograničite na jednu do dve kriške integralnog hleba, a umesto doručka na koji ste do sada navikli bacite se na ananas, jabuku, kivi ili jogurt sa žitaricama. Tokom ručka akcenat stavite na sirovo ili bareno povrće začinjeno maslinovim uljem i limunom, integralni pirinač sa povrćem, piletinu, oslić. Pijte što više soka od paradajza, njegov sastav pogoduje prostati. Za večeru se zadovoljite zelenom salatom sa paradajzom i krastavcem, kuvanim povrćem ili supom od povrća. U obzir dolaze i tvrdo kuvano jaje ili ćureća prsa sa malo soli.
Ne postoji vreme u godini kada morate ili kada je najbolje da čistite svoj organizam putem namirnica koje unosite. Vreme za detoksikaciju je svako ono vreme kada osetite da vam je potrebna kvalitativna promena u načinu života koji vodite. Zadržite svoje dobre navike (hodanje, vožnja bicikla ili trčanje), odbacite sve ono što vas usporava, krenite na plivanje – ono je posebno dobro za osobe koje imaju problema sa zglobovima jer voda amortizuje težinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedetoksikacijatoksini
Komentari (0)
Dodaj komentar