Šta jesti noću? Ove 3 namirnice su IDEALNE ZA KASNU UŽINU

Ako ste nepodnošljivo gladni kasno uveče, ali istovremeno morate da izgledate najbolje ujutru, izaberite prave namirnice za noćnu užinu, koje ne zadržavaju vodu u telu i smanjuju rizik od nadutosti. Jesti noću je loše, to svi znaju. Međutim, zaspati sa osećajem nepodnošljive gladi takođe nije dobra ideja. Zbog toga ćete se dugo prevrtati sa bolom u stomaku – a ujutru ćete ustati sa osećajem umora i krugovima bez dna ispod očiju. Kako prenosi superzena, Ove namirnice će vas zasititi, a nećete nabaciti puno kalorija.

Heljda

Heljda je poznata po snažnom delovanju protiv edema. Zbog toga se tako često preporučuje trudnicama da jedu. Ali pokušajte da što manje solite žitarice: u suprotnom će se njen korisni efekat smanjiti.

Suva kajsija

Suva kajsija ima blago laksativno dejstvo i pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz organizma.

Jabuka

Glavna dekongestivna komponenta u jabukama je kalijum. Ovaj element u tragovima pomaže u uklanjanju viška tečnosti, a takođe poboljšava varenje. Osim toga, jabuke su bogate vitaminima B, koji su poznati po svojoj sposobnosti da oslobode stres i opuste se. Savršen izbor pre spavanja!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

namirnicenoćvečera
Komentari (0)
Dodaj komentar