Tajni neprijatelj u vašem kupatilu: Da li je tečnost za ispiranje usta štetnija nego što mislite?

Stomatolog tvrdi da popularna tečnost za ispiranje usta možda nije toliko dobra koliko se misli!

Kako bi održali zdravlje zuba, većina nas poseže za raznim proizvodima, uključujući i tečnost za ispiranje usta. Međutim, stomatolog Kami Hos ističe da neki od ovih proizvoda zapravo mogu naštetiti našim zubima, umesto da ih zaštite.

Prema Hosu, tečnost za ispiranje usta može izazvati ozbiljne probleme, posebno kada je u pitanju zdravlje desni. Ona može uništiti prirodnu ravnotežu mikroorganizama u ustima, dopuštajući širenje štetnih bakterija koje mogu izazvati karijes i druge probleme.

Umesto da koristimo proizvode koji sadrže agresivne sastojke, Hos preporučuje blagu negu koja podržava prirodnu ravnotežu u ustima. On upoređuje usnu duplju sa vrtom, ističući važnost očuvanja zdrave mikroflore.

Stoga, umesto da koristimo agresivne proizvode, Hos savetuje da održavamo oralnu higijenu na prirodan način. To uključuje čišćenje zuba i jezika, korišćenje kvalitetnih pasta i četkica za zube, redovno korišćenje konca za zube i redovne posete stomatologu.

Njegovi saveti podstiču nas da razmotrimo svoje navike kako bismo očuvali zdravlje zuba i desni na dugoročnoj osnovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

naukatečnost za ispiranje ustazdravlježivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Najboljia tečnost za ispiranje usne duplje ,može i grla je čaj od žalfije koji ima uputstvo za upotrebu za ove svrhe i posle kuvanja stoji 30 min.i tada je idealan za ispiranje.