Telo šalje signale

Kada se zbog loših životnih navika, stresa, neadekvatne ishrane ili iz nekog drugog razloga naruši psihofizička ravnoteža organizma, telo šalje signale da nešto nije u redu. Bilo da je u pitanju bol ili promena na koži, nipošto ne treba preći preko simptoma nego obavezno treba konsultovati lekara, po principu što pre – to bolje. Neki jednostavni poremećaji mogu se lako ukloniti uvođenjem zdravih životnih navika.

Zubi su, na primer, neprestano izloženi jakom trošenju. Na njih posebno deluju voće i sokovi jer voćne kiseline uništavaju gleđ i stvaraju mrlje. Iako je voće u ishrani veoma važno, potrudite se da posle voća popijete dosta vode kako biste isprali deo štetnih kiselina. Pušenje i kafa takođe štete zubima i postepeno menjaju boju zuba. Nećemo vas podsećati na to da je potrebno održavati redovnu higijenu zuba i odlaziti zubaru barem jednom u toku godine.

Problemi sa suvom kožom takođe nisu retka situacija. Koliko god da je dobra nega, na koži se vidi svaki zdravstveni problem. Veoma suva koža, posebno kod starijih osoba, najčešće ukazuje na nedostatak osnovnih masnih kiselina. U tom slučaju, trebalo bi da u svoj jelovnik uvrstite što više ribe. Ukoliko vam se, međutim, na koži pojavljuju tamne mrlje ili akne, obavezno se konsultujte s dermatologom.

Možda ste primetili da vi ili vaša partnerka imate trenutke u kojima se događaju nesvesni trzaji nogom. Ova pojava povezuje se sa slabom cirkulacijom, naročito posle spavanja. Treba da izbegavate kofein, cigarete i alkohol, jer oni samo pogoršavaju simptome. Za poboljšanje cirkulacije u nogama često se preporučuje unošenje što više magnezijuma. Ove reakcije vašeg tela obično nisu razlog za preveliku brigu, ali ako vam se to često dešava, najbolje je da se posavetujete sa lekarom, jer one mogu biti znak da je vašem organizmu potrebna kvalitativna promena koja će ga ponovo učiniti sasvim zdravim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar