Test koji za samo tri sekunde otkriva imate li dovoljno vode u organizmu

Leto se bliži i vrlo je važno upamtiti da za održavanje zdravlja morate konstantno biti hidrirani, a ovaj jednostavan test u tri sekunde otkriće nedostaje li vašem telu vode.

Test uključuje proveru elastične napetosti kože. Naime, ako ste dovoljno hidrirani, vaša koža može promeniti oblik i vratiti se u početni.

Sve što treba da uradite je da uštinete na par sekundi kako biste videli hoće li se koža brzo vratiti u početno stanje – najlakše je uštipati nadlanicu, zadržati stisak tri sekunde, a zatim pustiti. Ako se koža odmah vrati u normalni položaj znači da ste dovoljno hidrirani. Međutim, ako vašoj koži treba trenutak da bi se vratila u početno stanje, znači da nije baš elastična i da vašem telu nedostaje tečnosti, piše Medline Plus.

Ako ste malo dehidrirani, primetićete da se vaša koža vraća na mesto malo sporije nego što bi trebalo.

Ukoliko test pokaže da ste dehidrirani, ne treba se plašiti, samo uzmite odmah dovoljno tekućine, jedite zdrave obroke i losionom negujte kožu.

Međutim, ovaj test ne daje iste rezultate kod mlađih i starijih osoba, jer starnjenjem naša koža gubi elastičnost i kolagen, te iako je telo hidrirano, koža se sporije vraća u prvobitno stanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hidratacijakožavoda
Komentari (0)
Dodaj komentar