Trik uz koji ćete trenutno spasiti osušenu maskaru ili tečni ruž za usne

Čak i žene koje koriste minimalnu šminku u svojoj kozmetičkoj torbici će vrlo verovatno imati maskaru. Jedan ili dva sloja maskare dovoljni su da ulepšate i osvežite celo lice, a posebno, naravno, oči. Dobra maskara će lepo naglasiti oči, produžiti trepavice i učiniti ih gušćima.

Žene su uvek u potrazi za savršenom maskarom, a sa toliko različitih maskara na tržištu, vole da probaju što više da pronađu onu koja im najbolje odgovara.

Kada ih koristite, uvek treba imati na umu da imaju relativno kratak rok trajanja zbog visokog rizika od razvoja bakterija. Nakon što je otvorite, maskaru treba da koristite tri do najviše šest meseci, u zavisnosti od uputstva na pakovanju.

Ali šta ako maskara počne da se suši tokom tog roka trajanja? Možda ćete biti u iskušenju da ga prerano bacite, ali dajte mu drugu šansu uz pomoć proizvoda koji trenutno spašava osušenu maskaru. Ali ne samo maskara, već i drugi tečni proizvodi za šminkanje, kao što su tečni ruž za usne, tuš za oči i lak za nokte.

Da biste vratili tečnost šminke, biće vam potreban fiziološki rastvor, odnosno rastvor za kontaktna sočiva koji je potpuno bezbedan za oči. Jednostavno otvorite bočicu maskare, dodajte tri do četiri kapi rastvora, zatvorite maskaru i zagrejte je trljanjem bočice između dlanova jedan minut.

Maskara će ponovo postati lepo tečna i zahvalna za nanošenje. Samo pazite da ne sipate previše rastvora jer će tada maskara biti previše tečna. Tri, četiri kapi sasvim su dovoljne, piše Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

maskaranegašminkatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar