U aprilu je zdravo

Pre svega, zdravo je primetiti da je stiglo proleće. Razmrdajte telo i mišiće uspavane zimom, ali lagano da ne biste dobili upalu mišića ili završili kod fizioterapeuta. Aprilsko jutro započnite sokom od pomorandže i jednog ili pola limuna zaslađenog medom. To će iščistiti kožu, osvežiti izgled, ali i podići vaš imunitet, jer i u ovom mesecu postoji mogućnost neprijatnih susreta sa virusima. Ukoliko ste skloni prehladama ili polenskim alergijama, čije vreme dolazi sa buđenjem prirode, uzimajte lekove koje će vam prepisati lekar – nemojte stvar prepuštati slučaju. Proverite i krvnu sliku. Za one koji ne vole da daju ni kap krvi, preporučuje se bar jedan „boc-boc“, samo iz prsta da biste proverili stanje šećera.
Ukoliko ste primetili da vaša kosa tokom zime opada ili se proređuje, koristite preparate koji se preporučuju za stimulaciju rasta kose. Možete i da promenite frizuru; biće to prijatno osveženje za prolećno vreme. Čim sredite frizuru, stanite i na vagu kako biste proverili svoju težinu. Statistike kažu da svake zime muškarac posle tridesete godine dodaje težini u najboljem slučaju jedan kilogram, a u većini slučajeva dva-tri kilograma, koji se kasnije više ne skidaju tako lako. Pobedite statistiku makar za taj jedan kilogram i ne dopustite sebi „aprilski stomak“.
Iskoristite prvu i blagu sunčevu svetlost, jer je to prirodan lek za depresiju i loše raspoloženje. Time mozak konačno počinje da reguliše biološki sat u svakom čoveku koji je tokom tmurnih zimskih dana činio da se osećate u skladu sa tmurnim i hladnim vremenom. Ne zaboravite da je u aprilu korisno biti zaljubljen, jer su vam tada sva čula i emocije spremni za uzbuđenja i novine. Podsetite se i kunića, koji najviše vole seks tokom ovog prolećnog perioda bujanja i ponovnog oživljavanja uspavane prirode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar