Zvuči čudno, ali koža će vam biti zahvalna: Umijte se kiselom vodom!

Korišćenje gazirane vode kao deo tretmana čišćenja lica i stavljanje iste u maske za lice i tonere česta je praksa u Japanu i Koreji, a od skoro počinje da se širi i na ostale delove sveta.

Gazirana voda sadrži sledeća blagotvorna svojstva:

Sadrži istu pH vrednost kao vaša koža: pH vrednost vode sa česme je 7, dok gazirana voda ima pH vrednost 5,5, koja je takođe vrednost kože lica – tako da neće izazvati iritaciju.

Čisti pore i smanjuje iritaciju: gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama. Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.

Poboljšava cirkulaciju: ugljendioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten:

“Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože. Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože – što je bolja cirkulacija, bolje će ceo sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije”, smatra dr Engelmen.

Ako želite da isprobate ovu metodu čišćenja lica pratite sledeće korake:

Zapljusnite lice gaziranom vodom ili zadržite dah i zagnjurite lice u činiju punu kisele vode 10 sekundi

Izmasirajte lice sredstvom za čišćenje

Isperite sapunicu gaziranom vodom

Pre nanošenja kreme, istapkajte lice peškirom

Dr Engelmen ne preporučuje pranje lica gaziranom vodom svaki dan. Koža prvo mora da se navikne na mehuriće, naročito ako imate osetljivu kožu lica.

Ako je efekat pene previše jak, pomešajte jednaku količinu gazirane i mineralne vode kako biste smanjili kiselost i kako bi se lakše ispralo sa lica. Još jedan savet je da pomešate u jednakoj količini gaziranu vodu i zeleni čaj, potapajući vatu u tečnost i ostaviti na licu desetak minuta. Razlog je činjenica da što se duže gazirana voda nalazi na koži, bolji će biti rezultati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gaziranaumivanjevoda
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jana

    Ja se umesto kisele vode umivam preciscenom vodom sa nobel aparata i koza mi je zahvalna na tome probajte i vi… a mogu da se umijem i kiselom vodom nije problem ako pozitivno utice na kozu.