Dugo nemate seks? Ne gine vam neki od ovih 7 problema!

Ukoliko imate neki od ovih 7 problema, a dugo ste bez seksa, uzrok je nedvosmislen. Fali vam seks…

  1. Slabiji imunitet – ljudi bez seksa, barem jednom ili dva puta nedeljno, podložniji su infekcijama i bolestima uopšte. Njihov imunitet slabiji je 30% od imuniteta seksualno aktivnih ljudi.
  2. Pojava bora – tokom seksa luči se kolagen, koji kožu čini glatkom i elastičnom. Obavezni je sastojak svih pomada protiv bora. Bez seksa, lice je sklono boranju, sparušeno, suvo i zbrčkano. To važi naročito za osobe posle 35. godine.
  3. Nesanica – tokom seksa luči se oksitocin, hormon koji nas smiruje i vodi u dubok san. Kad seksa nema, nivo ovog hormona je manji, pa i san na oči dolazi teže.
  4. Bubuljice – tokom seksa luči se progesteron, koji lice čini i čistim i sjajnom. Kad seksa nema – tu su akne i miteseri.
  5. Uznemirenost – tokom seksa luče se endorfin, melatonin i serotonin, hormoni koji nas smiruju i čine srećnim.
  6. Slabije pamćenje, zaboravnost – zahvaljujući seksu, cirkulacija krvi je jača, pa tako i prokrvljenost mozga – lakše pamtimo, sporije zaboravljamo.
  7. Impotencija i rak prostate – erekcija se održava „vežbom“, a rizik od raka prostate redovnim seksom smanjuje za 20%, jer se ejakulacijom izbacuju štetni sastojci iz prostate.

Sve smo vam rekli – procenite sami.

Uključite se i Vi u diskusiju o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

apstinencijaoksitocinseks
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Romanovič

    MIlovane, nije lepo da svoju mamu i sestru nazivas kozama.

  • mujomilovan

    mujovi koze i ovce, milovanovi ovce i svinje…. ma nek j….. ko sta i koga hoce. samo nek se sexa i voli …. zivela ljubav , ziveo sex, zivelo j…..nje, zivela krstarica….

  • milovan

    Mujo,ti o tome neznas nista,a ni tvoji. Viste Talibani poznati kao kozojebci.

  • BrankoRistic

    Tih sedam broblema,koji se navode,ako nemate seksa,puka je izmisljotina nekih laika.Seks ne utice na zdravstveno stanje,ni pozitivno,kao ni sto ne utice negativno.Pozvacu se na jedno od predavanja,naseg poznatog Psihijatra,Akademika Profesora Dr.Jerotica,koji kaze:“Da neupraznjavanje seksa,ne utice negativno,najbolji su primer,hiljade Katolickih i Pravoslavnih monaha i monahinja.Oni se zaredjuju mladi,ostaju do kraja zivota,u monaskom redu.Oni svi zive u celibatu.Seks nikada nisu upraznjavali,a zive veoma dugo,retko su kad bolesni,i obavljaju sve duznosti,zdravi fizickii, i krepki duhom i telom.“ Dakle,te price o blagotvornosti seksa, cista su izmisljotina,ljudi,bolesne psihe.

    • bambi

      Nas cuveni seksolog Branko Ristic pocinje da pravi gresku za greskom. Naime ti monasi o kojima se raspricao, upraznjavaju ne seks deset puta vise od prosecnog coveka ili zene nego su stvari koje rade toliko odvratne da ne mogu ni da ih opisem. Koliko covek mora biti indoktriniran i pokoran nekim sistematskim pricama i pricicama koje se uzimaju zdravo za gotovo, da bi ovako nesto napisao.

  • Mujo

    A drkanje?