Evo kako vam stidne dlake mogu reći sve o vašem zdravlju

Uklanjanje stidnih dlaka može biti opasno po zdravlje. Iako je brazilska depilacija hit kod oba pola u 21. veku, doktori upozoravaju da ona može doneti telu više štete nego koristi.

„Stidne dlake i njihov kvalitet mogu mnogo toga reći o našem zdravlju“, tvrdi stručnjak ginekologije Rakel Dardik za sajt Prevention.

Ona dodaje da ako zadržimo stidne dlake u intimnom delu tela, po njima možemo pratiti stanje štitne žlezde i hormona, jer ako se njihov broj poveća „dole“ to je znak da se mora posetiti doktor. Neuobičajen nivo testosterona može prouzrokovati gušći rast dlaka po celom telu. Kosa će biti tanja a mogu se pojaviti i bubuljice.

Uklanjanje stidnih dlaka brijačem može da izazove probleme sa uraslim dlakama, pa se može dogoditi iritacija kože, osip i drugi neželjeni simptomi.

Istraživanja su, tvrdi Dardik, pokazala da mršavije osobe pre kreću avanturu zvanu „brazilska depilacija“ nego one gojaznije, ali upravo osobe sa viškom kilograma ne bi trebalo to da rade jer imaju veći rizik od dobijanja genitalnih infekcija i abrazije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Stidne dlake
Komentari (0)
Dodaj komentar