Evo koliko seksualnih odnosa je normalno u skladu sa godinama

Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno. Stručnjaci sa Instituta Kinsey pronašli su odgovor u novom istraživanju gdje kažu koliko seksualnih odnosa trebate imati u skladu sa svojim godinama, prenose mediji u svetu.

Iznenadiće vas podatak da mladi ljudi, dobi između 18 i 29 godina, imaju u proseku seks 112 puta godišnje, što je u proseku dva puta sedmično.

Osobe starosti između 30 i 39 godina imaju 86 puta seks godišnje (1,6 sedmično), dok parovi u 40-im godinama imaju donose 69 puta godišnje.

„Kako starimo tako se povećavaju šanse da obolimo od nekih hroničnih bolesti što negativno utiče na učestalost i kvalitet seksualnih aktivnosti“, navodi se u studiji.

Iznenađujuće je što stručnjaci nisu istražili koliko seksualnih imaju ljudi stariji od 50 godina. Ranije istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Manchester analizirali su komentare osoba dobi od 50 do 90 godina i zaključili da i ovi parovi uspevaju održati seksualni život, uprkos zdravstvenim preprekama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godineseksualni odnos
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Sile

    Ja 30. Moja izabranica 40. Kad smo započeli zajednički život bilo je sve ok.jednom možda i dvaput na drugi dan u proseku sad posle pet meseci veze izgubila je volju, stalno je umorna i nervozna, boli je glava spava joj se tako da i kad imamo jednom u dve nedelje to je na moju inicijativu ili joj glupo da me odbije,prosto imam utisak da i tada to čisto,,odradi“ stvarno neznam u čemu je problem i to me ubija

  • Anonimni

    E bas tako, godine nisu prepreka ni u cemu, a pogotovo ne u seksualnim odnosima. Sta vise, sto ste stariji zelja veca,jaca, iskustvo i jos kada ljubav umijesa svoje prste ne moze da ne valja!!!!

  • Ivan

    Ja stupio u vezusa jednom divnom osobom(poznajemo se još iz detinjstva) i odnosi su nam svakodnevni,veoma strastveni a pogledi puni požude.Ona ima 49 a ja 45 i mislim da nećemo da smanjujemo želju,već da povećamo !

  • Blajbi

    Slazem se sa mmm… Meni se izgleda povecala zelja za seksom posle 50 godina.

  • mmm

    glupost,i posle 50-sete kao i pre, osim ako nema baš neka bolest