Hranom do boljeg seksa

Prema brojnim istraživanjima, određeni vitamini i minerali imaju moć da podignu nivo hormona, povećaju nervnu osetljivost i učine seksualni odnos izuzetno intenzivnim i nezaboravnim na mnogo, naizgled suptilnih, ali i te kako primetnih načina. Kada se sledeći put budete zapitali zbog čega za večerom odjednom osećate neobjašnjivi ljubavni nagon, pogledajte najpre trpezu, jer u njoj možda leži glavni razlog. S druge strane, ova pomisao vam možda zvuči jako primamljivo – u tom slučaju razmislite o stavljanju određene hrane na svakodnevnu listu za nabavku.
Jaja
Tvrdo kuvana, pržena, u vidu kajgane, omleta – jaja su izuzetno bogata vitaminom B6, koji pomaže našem telu pri regulisanju hormona i pri nošenju sa stresom. Ukoliko previše stresa, bilo na poslu bilo van njega, sputava vaš ljubavni nagon, što pre napravite sebi neku od gorepomenutih kombinacija ili uključite i drugu hranu bogatu vitaminom B6, poput spanaća, šargarepe, graška, semenki suncokreta ili ribe.
Biftek
Velika radost za sve ljubitelje mesa – govedina ima sposobnost da ograniči telesnu proizvodnju prolaktina, hormona koji, ukoliko mu se nivo podgine, može negativno uticati na seksualni nagon. Što se tiče osoba kojima je vegeterijanska hrana draža, ne očajavajte, jer i vegetarijanci mogu dobiti ovakav podstrek od smeđeg pirinča, raženog hleba i lisnatog zelenog povrća.
Jagode
Pored toga što ova voćka već sama po sebi izgleda jako jedro i neodoljivo, ona u sebi sadrži i puno antioksidanata i ima uticaja na poboljšanje opšte cirkulacije, čime se vaše šanse za strastveni susret još više povećavaju.
Čokolada
Postoji i te kako dobar razlog zbog kog je ova poslastica izbor broj jedan kada je reč o ženskoj populaciji. Čokolada sadrži jedinjenje poznatije pod imenom metilksantin, koje pokreće lučenje dopamina u našem telu. Zahvaljujući tome, opijeni ste zadovoljstvom i možete bezuslovno da se prepustite zagrljaju.
Narandže
Voće bogato vitaminom C nije efikasno samo prilikom borbe protiv raznih prehlada već može imati uticaja i na mnoge druge stvari, uključujući i ljubavni nagon. Tajna leži u tome što vitamin C u vašem telu povećava količinu oksitocina, hormona koji čini da do zbližavanja sa drugom osobom dođe na najdirektniji mogući način nama poznat – maženjem.
Đumbir
Bilo da ga konsumirate kao sastojak čaja ili kao začin, ova istočnjačka tajna biljka-poslastica podiže vaš metabolizam na viši nivo, čineći da vam čitavo telo bukvalno gori od dodatne seksualne energije, a vi od strasti.
Med
Radije stavljate šećer u čaj? Vreme je da promenite naviku i zamenite šećer medom, jer sadrži mineral pod imenom boron, koji povećava nivo i količinu podizača libida, hormona testosterona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

anti-stresbiftekbolji seksčokoladađumbirjagodejužno voćelibidomednarandžepozudaseksseksualni nagontestosteronvitamin bvitamin cvoće
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Andrija Micić

    Za potenciju bih preporučio prirodni preparat sa kombinacijom biljke aloja vera i ginko.