Intimni odnosi posle razvoda

Nakon razvoda neminovno ja de ćete uskoro početi ponovo da odlazite na sastanke, a izlasci sa novim partnerom/partenerkom vuku za sobom i neka pitanja na koja treba naći odgovore:

Da li sam spreman/spremna – nakon razvoda bitno je da vidimo da li smo emotivno dovoljno zdravi i jaki za susret sa drugom „novom“ osobom. Često postavljamo pitanje da li je samopouzdanje popravljeno kako bismo se osećali dostojno i poželjnp? Da li mogu izaći na večeru sa drugom osobom a da to nije bivši partner?

Kako se osećam zbog seksa sa novim partnerom – neki ljudi ili devojke koji su razvedene, razvod vide kao priliku da istraže raznolikost seksualnih partnera koji su im dostupni. U takvim situacijama jedini preduslov za seks može biti aktraktivnost partnera. Čak i u situaciji da je seks dobar, ne mora da znači da će osoba poželeti ponovo da vas vidi.

Zato treba da razmislimo da li želimo seks samo zbog zadovoljstva ili ima veće značenje za nas, jer vođenje ljubavi može unaprediti vezu. Ukoliko odmah upadnete u seksualne odnose, to neće značiti dugotrajnu vezu niti će doprineti da se novi partner zaljubi u vas. Takođe, „seks“ ne mora da znači stvarni odnos. Može doći i do erotske masaže ili nekih drugih vidova dodira.

Šta treba da učinim za sigurnost u seksualnom odnosu – pre svega treba da vidimo šta želimo i koliko smo sigurni u sebe. Možda ne želite seks odmah na početku veze, već želite da imate dovoljno informacije o svom novom partneru kako biste se lako prilagodili.

Takođe i samo seksualno zdravlje treba razmotriti bez obzira na to što ste u srednjim godinama. Preporučuje se upotreba kondoma kao apsolutna nužnost jer zdravlje je glavni prioritet i ne bi trebalo da se izložimo riziku.

Međutim, seks odmah na prvom sastanku – kakav ishod može da ima? Za muškarce seks sa novom partnerkom može da izazove preuranjenu ejakulaciju, dok za žene može biti manje uzbuđenje i da orgazam ne postoji. Na sreću ili na žalost, dobar ili loš rani seks nema nikakav uticaj na buduću seksualnu kompatibilnost.

Na kraju, dobar seks podrazumeva emocije, osećaj sigurnosti, tako da ukoliko želite da uživate u seksu treba da volite svog partnera bez obzira na to da li je bivši ili sadašnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavrazvodseksseks posle razvoda
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Bilo da smo u braku ili ne,muskarcima je najvece zadovoljstvo kada mu zena masturbira rukom penis.Naravno,nije svaka zena „majstor“ za tu priliku.Mnogo se prica o seksu izmedju muskaraca i zena.Ali malo se zna,da i zene i muskarci,daleko vecu slast i jacinu orgazma,imaju pri obostranom masturbiranju,nego u klasicnim seksualnim odnosima.