Naučnici utvrdili idealno doba dana za – začeće

Novo istraživanje Unverzitetske bolnice u Cirihu otkrilo je da postoji “najbolje” vreme za začeće.

“Kvalitet semena muškarca menja se u zavisnosti od doba dana, odnosno ritma”, izjavila je autor istraživanja.

“Seme je najboljeg kvaliteta rano ujutro i može uticati na poboljšanje plodnosti”, dodala je.

To znači da bi polni odnos ujutru mogao biti pravo vreme za začeće. Preciznije, naučnici tvrde da je idealno vreme oko 7:30 sati.

Otkriveno je i da su tokom vrućih letnih meseci muškarci najmanje plodni.

Do ovih podataka naučnici su došli ispitivanjem uzoraka u kojima su proučavali broj spermatozoida, njihovu pokretljivost, oblik i koncentraciju. Ispitali su uzorke 7068 muškaraca starih između 25 i 40 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

trudnoćazacece
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Naucnici zakljucili da je idelano vreme za zacece 7.30. Ja ne mogu da verujum, da malo nije sramota osobu koja pise ovakve i slicne tekstove vec godinama? Posle javnost napada neke nadrilekare i tome slicno. Pa pogledajte ove gluposti? Pa da li postoji neka moderacija teksta, da li postoji neko ko ce da procita prvo ovakve tekstove pa onda da odluci da li da se to dostavlja javnosti ili ne? Da li postoji neko ko ce da skrene paznju ljudima koji pisu ovakve tekstove, da prestanu vise sa ispiranjem mozga ovom napacenom i osakacenom narodu. Pored svih sekti, vradzbina, astrologije,zute stampe, politike, jos nam treabaju ovakve stvari. Stvarno sramota. Mene bi bilo sramota ovako nesto da radim. Svaka vam cast.

  • Anonimni

    Nema idealnog doba dana za zacece. Zena koja ima dobre reproduktivne organe,ostace trudna,cesto vec u samoj pred igri,cak dok pravi seksualni akt,tako reci ni zapocet. E,kod koje nece,pa nece,moze se snosaj obavljati u „gluvo“ doba noci kada kako se veruje,neciste sile „kolo“ vode.!

    • Sax

      Vala bas !! Dodjoh da kazem isto… Uzivajte u vodjenju ljubavi, opusteno, zdravo i bez stresa i ne trebaju vam nikakve satnice ni saveti !