Neredovan seks muškarcima donosi velike probleme sa zdravljem

Muškarci koji su stariji od 40 godina, a nemaju redovne seksualne odnose izloženi su većem riziku od erektilne disfunkcije.

Erektilna disfunkcija predstavlja trajnu ili povremenu (više od šest meseci) nesposobnost da se postigne i održi erekcija adekvatna za omogućavanje seksualne aktivnosti. Reč je o poremećaju koji značajno zadire u sve sfere života muškarca. U mlađim sarosnim grupama erektilna disfunkcija je redak problem (kod oko 4% muškaraca mlađih od 40 godina).

Uz rizik od erektilne disfunkcije muškarcima bez redovnog seksualnog odnosa se povećava rizik i od raka prostate.  Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta nedeljno) smanjuju rizik od raka prostate.

Zdrav seksualni život čuva muško zdravlje. Istraživanja su pokazala da osobe koje se redovno seksaju imaju i niži krvni pritisak. Seks čuva i zdravlje srca i krvnih sudova. Istraživanja potvrđuju da seks dva do tri puta nedeljno i više smanjuje rizik od infarkta za čak 50 odsto, a isto se odnosi i za moždani udar.

Seks smanjuje stres i prirodni je lek za nesanicu. Takođe je i izvrsna vežba tela i pomaže održavanju telesne težine, a i mršavljenju.

Najvažnije je da imate stalnog partnera jer čest seks s različitim partnerima povećava rizik od seksualno prenosivih bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarciseks.
Komentari (0)
Dodaj komentar